Bostuin

Het bosje

In januari, februari en maart staat het bos in bloei. Het is de tijd voor de Sneeuwklokjes. Zie open tuin voor de bezoekdagen.

 

Het rustgevende grasveld van het bosje is een favoriete plek om in de zomer de barbecue aan te steken, net als het hout van de vuurplaats, wat het op wat koele zomeravonden heerlijk warm maakt en op warme avonden de vliegen weghoudt.
In het bos staan een aantal walnootbomen, ook goed om vliegen en muggen te weren.
Het weelderig Japans Duizendknoop vinden veel mensen een verschrikkelijke woekeraar, maar ze is erg mooi in bloei, en trekt alle wespen uit de tuin naar zich toe. We kunnen in augustus rustig ijs eten, zelfs naast de plant. Vaak de loten wegtrekken die buiten het perk groeien helpt om het kruid in toom te houden.
U kunt vanaf het grasveld via gras- en het bos verkennen. Ook hier heb ik weer heel wat bolletjes, planten, bomen en heesters geplant. Tuin- en snoeiafval krijgen een bestemming: of het wordt gecomposteerd of het gaat op de takkenrillen rond het bos. Op deze manier wordt niets uit de tuin verspild en creëer ik heel veel mogelijkheden voor kleine dieren om nestgelegenheid te maken of een schuilplaats te zoeken. Vogels nestelen ook liever hier en niet in de nestkastjes. De takkenrillen fungeren trouwens ook uitstekend als windkering. Het verbaasd me elke keer weer hoe behaaglijk het aan deze kant van de tuin is.


Varens langs het mijmerpad in het bosje

Het mijmerpad met vergezichten op het land