Open tuin

Sneeuwklokjesdagen


Bezoek

Gal. Lady Beatrix Stanley

Colossus en nivalis

Galanthus nivalis

Galanthus Flore Plena

Galanthus S.Arnott

Galanthus Dionysus

Groenpunters

paadje in de voortuin

De voortuin

Monarda's in de vijvertuin

Rondje door de Juwelgarden

Buxusfantasie

Slakresistente Hosta

Sneeuwklokjes Open dagen op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari 2018. Van 12.00 - 15.30 uur.

Mijn collectie sneeuwklokjes is alweer met een aantal boeiende soorten uitgebreid, het is erg leuk om de verschillen op te merken. Deze zijn te zien in de groeiwijze, het blad, de bladkleur en natuurlijk in de bloemetjes. En dan zijn er nog de honderden klokjes van Galanthus nivalis, die samen voor een betoverde bostuin zorgen. 

Naast de sneeuwklokjes staan er heel wat winterbloeiers in de tuin. 

Zoals een Imposante Hamamelis een nog jonge, maar bloeiende  Chimonathus praecox, (meloenboompje) en de Helleborus planten, etc. 

Adres: Koekangerdwarsdijk 53, 7958 SR Koekange

Ook Open Het Struunpad/ Kwekerij De Bostulp van Deyke van Donkelaar, Koekangerveld.

Open Tuin

 

Welkom op de site van De Tuin Vol Woorden

 

Wandel door de verschillende tuinonderdelen om vast een kijkje in de tuin te nemen. In het echt bent u van harte welkom vanaf het feest van de  sneeuwklokjes in februari tot en met het herfstblad van oktober.

 

Welkom in de ‘Tuin vol Woorden’. De tuin is ongeveer 3700 m2 groot en bestaat uit verschillende ‘tuinkamers’. Ik hoop dat u tijdens de wandeling door de tuin net zo kunt genieten als ik dat zelf dagelijks doe. Ik ben plantengek en vandaar dat je overal in de tuin bijzondere vaste planten, bomen en heesters zult tegenkomen.

De herkomst van de naam

Regelmatig krijg ik de vraag waarom ik deze naam voor de tuin gekozen heb. Bent u eenmaal bekend met mijn beroep dan is het niet meer zo moeilijk de reden te begrijpen. Ik ben hovenier-publicist en mijn tuin is de grootste bron van inspiratie voor mijn columns en artikelen. Vandaar de naam.

 

Open tuin

Ik geniet zelf al vroeg van de sneeuwklokjes en het herfstpalet dat oktober brengt.

Uiteraard geeft de weelderige bloemenpracht van boomgaard, vijver- pluk, en cottagetuinen in voorjaar en zomer de meeste voldoening.
Ik probeer steeds meer bijzondere maar sterke planten voor mijn tuin te vinden en gelukkig hebben kwekers ook ontdekt dat deze planten wel zo prettig zijn.
Dus, wees welkom in mijn nonchalante sfeervolle paradijs waar elke week wel weer iets anders in bloei komt. Vraag vooral info over die sterke en makkelijke planten.

 

Openingstijden:
Alleen op afspraak: 06-23568123 of mail; info@bureautuinleven.nl
In de zomer ook s'avonds. 


Adres Tuin: Koekangerdwarsdijk 53, 7958 SR Koekange.